Hoe willen we daar wonen?

In de Schrijver zijn 21 privé woningen en diverse  gemeenschappelijke ruimtes waaronder een grote woonkamer met keuken en een fitness- en klusruimte. In Nederland staat deze vorm van wonen ook bekend als Centraal of Gemeenschappelijk wonen. Voor ons hangt aan deze benaming helaas een ‘stoffig’ imago. De internationale term “co-housing’ spreekt ons meer aan.

Wat willen we met elkaar?

We verlangen naar zowel privacy alsook naar het buurtgevoel en sociale bewogenheid van een traditionele dorpskern. We willen graag goeie buren voor elkaar zijn die op elkaar kunnen rekenen en bij elkaar terecht kunnen, of het nu is om suiker of een fietspomp te lenen of om een vriendelijk oogje in het zeil te houden.

elkaar

Al wonende willen we samen ontdekken hoe we ‘ons co-housing project’ verder vorm geven. Momenteel dromen we ervan om af en toe eens samen te eten, koffie te drinken, te zingen of een spelletje te spelen. We weten een heleboel nog niet. Echter wat we wel zeker weten is dat we elkaars billen niet willen gaan wassen. Dit laten we graag over aan de professionele thuiszorg.

 

Reserveleden

Bij aankoop van een appartement wordt je lid van de VVE en de CPO. Mocht je interesse hebben in het project maar is het appartement dat je op het oog hebt niet te koop kun je overwegen reserve lid te worden.

Mocht er op een later tijdstip nog een woning beschikbaar komen, dan hebben reserveleden op volgorde van inschrijving de eerste rechten.

 

bewoners overleg

Wonen voor gevorderden

Wonen voor gevorderden betekent wonen voor mensen die weten wat ze willen, maar ook wat ze niet willen. Iedereen brengt zijn of haar levenservaring mee. Samen zoeken we naar een goede balans tussen de eigen wensen en de wensen van onze toekomstige buren. Samen zoeken naar mogelijkheden en bouwen aan onze toekomst. Samen praten, denken, dromen en bouwen aan een plek waar je tot in lengte van jaren plezierig en veilig kunt wonen. Op een manier waarbij ieders persoonlijke wensen in vervulling kunnen gaan en waarbij iedereen zichzelf kan blijven.