April 2014

Open dag gehouden op zondag 13 april

Op zondag 13 april hebben we weer een open dag gehouden in de School aan de Akkerstraat. Het was gezellig druk. Zowel mensen uit de buurt als mogelijke kopers hebben het gebouw met eigen ogen bekeken, informatie gekregen en kennis gemaakt met toekomstige bewoners. Voor belangstellenden zijn er iedere maand ook rondleidingen. Zie rondleidingen.

Laatste appartementen op Funda

Na de zomer kopen we met zijn allen tegelijk de school en de grond van de school.Dan hopen we voor alle appartementen een koper te hebben.Er zijn nog twee woningen vrij beschikbaar. Voor drie appartementen bestaat zeer serieuze belangstelling, maar is de koop nog niet gegarandeerd. Daarom staat onze CPO-vereniging vanaf begin april met deze woningen op Funda. We hebben ook mails rondgestuurd om via de netwerken van vrienden en kennissen eventueel nog nieuwe leden te vinden.  Zie onder WAAR.

 

De tuinen

We streven naar een openingsborrel in december 2015. Je vraagt je af of het niet wat vroeg is om dan nu al met de tuin te beginnen. Maar de binnentuin komt op het dak van de parkeerkelder. Er komen misschien sedumdaken op de bovenste nieuwbouwappartementen en dan is er ook nog een daktuin boven twee woningen. Dat vraagt om stevige daken, die wat gewicht kunnen dragen. En wat kun je maken van tuinen met relatief weinig grond? Wat kan daar wel groeien en wat niet? Daar is de tuingroep zich grondig in aan het verdiepen. Binnenkort krijgt ze advies van een tuinarchitect.

 

Maart  2014

Gesprekken met de notaris

Met de notaris en de gemeente zijn gesprekken gaande over de gezamenlijke koop van de school en de grond (nu nog eigendom van de gemeente). De notaris begeleidt ook de oprichting van een Vereniging van Eigenaren. Daar worden we allemaal lid van, op het moment dat we het koopcontract tekenen.

Omgevingsvergunning aangevraagd

De omgevingsvergunning is aangevraagd. De gemeente hield deze maand in de Schrijversbuurt een inloopavond voor belangstellenden, waarop ze de uitwerking van het bestemmingsplan heeft gepresenteerd. Ook de tekeningen van de architect konden bekeken worden en ambtenaren en bewoners waren aanwezig om vragen te beantwoorden. De bezoekers waren positief over de ontwerpen.